Jaja, er bestaan moppen over, maar m'n collega's zijn er dol op. De volgende keer moeten ze hem toch echt zelf maken, dus bij deze het (vertaalde) recept.
Veel plezier er mee!
Nu verwachten we natuurlijk wel een goed stuk worteltjestaart als we een keer terug zijn :)
Benodigdheden cake
- 200 g boter / margarine (op kamertemperatuur)
- 2 dl witte basterd suiker
- 1 dl bruine basterd suiker
- 4 dl fijn-geraspte wortelen
- 5 dl bloem
- 1 theelepel natron (*)
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 dl fijn gehakte walnoten
- 1 dl melk
- 3 eieren (op kamertemperatuur)
(*) ipv 1 theelepel natron + 1 theelepel bakpoeder kan het ook vervangen worden door 2 theelepels bakpoeder (in totaal)
Benodigdheden glazuur
- 200 g MonChou naturel (op kamertemperatuur)
- 75 g boter / margarine (op kamertemperatuur)
- 2,5 dl poedersuiker
- 3 theelepels citroensap
Benodigheden versiering
- 0,5 dl gehakte walnoten
Bereiding cake
1. Roer de boter, witte- en bruine suiker luchtig door elkaar. Voeg de gehakte wortelen toe en meng het geheel goed.
2. Voeg de droge ingredienten toe en meng dit met het boter/suikermengsel. Voeg de gehakte walnoten en melk toe en roer het goed door elkaar.
3. Voeg de eierenvoorzichtig toe en meng het geheel goed.
4. Verdeel het mengsel in een vorm en plaats het in de oven (175 graden, ongeveer 60 minuten op de onderste richel in een goed ingevette springvorm van 26cm). Na afloop laten afkoelen voordat het glazuur er overheen komt.
Bereiding glazuur
Roer de creme-kaas (MonChou) en boter door elkaar tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker toe en voeg daarna citroensap toe naar smaak. Verdeel dit over de (afgekoelde) cake en versier dit met walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten