zaterdag 14 juni 2008

De papiermolen

Het heeft een poosje geduurd met de papieren van Minke, maar alle benodigde papieren en vertalingen zijn eindelijk allemaal binnen en verstuurd naar de SAFH (Staats-Authorisatie voor gezondheidspersoneel). Nu maar hopen dat ze daar een beetje doorwerken en de authorisatie er tijdig is, het wordt nu allemaal best wel krap.

Dinsdag hebben we een, volgens ons, een nieuw personeelslid bij de Gemeente Emmen een verkorte inwerkperiode gegeven. Eerst kwam Minke met een stapel papieren (voor de authorisatie) en mocht hij een uur lang kopieeren, stempelen, ondertekenen e.d. Gewaarmerkte kopieen kosten nu eenmaal tijd en geld, maar gelukkig kreeg ze nog een bundelkorting :)
Een uur later stonden we er met z'n 3-en. Hij keek al verschrikt en dacht dat er iets fout was met de kopieen, maar... gelukkig hoefden we slechts 2 nieuwe ID-kaarten en een nieuw rijbewijs aan te vragen (zijn we daar eerst ook weer vanaf).

Het inpakken van de dozen begint vormen aan te nemen, maar... nog niet zo als we graag zouden zien, er is nog veel te doen voor we kunnen verhuizen.

We hebben het idee opgevat om een kleine bbq te houden voordat we verhuizen. Dus hebben we een paar uitnodigingen verstuurd en na een telling kwamen we uit op 95 uitgenodigden... Hoe dat gaat passen weten we ook allemaal niet, maar dat zien we dan wel weer. Overigens hebben er nog maar 35 mensen een bevestiging gestuurd dat ze gaan komen, dus het zo erg zal het ook wel niet worden... (we kopen dus alleen in voor opgegeven personen)
Wel zijn we danzij Jeroen gewezen op een leuke team-activiteit: het verplaatsen van dozen :) Dus er zal een actief halfuurtje bij zitten waarbij goederen van de zolder naar de woonkamer verplaatst gaan worden.

Verder deze week veel brieven gemaakt om te versturen naar bedrijven (Minke) en zijn er verhuiskaartjes besteld welke ook aangeleverd zijn (we kunnen onze lol nog even op met het schrijven van adressen), internet aangesloten bij buurvrouw (zij lifte mee op onze verbinding en dat moest geregeld worden), ik heb een bril opgehaald (er komen volgens mij nu weinig 90-graden hoekjes meer voor), we zijn bij de IKEA langs geweest voor inspiratie (wat moeten we straks kopen in Oslo), op kraamvisite geweest bij Claudia/Dick (baby's zijn toch wel klein volgens Xander) en we hebben een internet verbinding aangevraagd (per half juli internet, telefoon een 3-week later)

Geen opmerkingen: