zondag 7 september 2008

Opruimen

Na het vorige dubbeldikke zomernummer op de blog vandaag een korter item :)

Donderdag hadden we bij Xander op de barnehage het høstfest, het herfstfeest. We hadden geen idee wat we moesten verwachten, maar volgens de begeleiding zouden er veel mensen komen en waren er veel activiteiten en na afloop (hoe kan het anders!) een bbq. Nou is een flinke groep mensen in Noorwegen nogal snel "veel", maar het probleem is wel dat er geen parkeerplaats is voor deze hoeveelheid mensen. Er waren ca. 100 personen, maar het was wel een probleem om de auto kwijt te raken...
Er waren inderdaad verschillende activiteiten, maar... Xander moest en zou aan Minke laten zien dat hij paard durfde te rijden (Minke had dit nog niet gezien) dus stond hij 2x in de rij (er waren namelijk 2 paarden) en dus hebben we alleen in de rij gestaan en xander alleen paard gereden (maar hij vond het geweldig!)



Høstfest op de barnehage Marihøna

Op de vrijdag was de barnehage dicht (personeel ging op cursus) en Minke had hiervoor vrij genomen. Nu was het uiteindelijk nog een drukke dag met o.a. bezoek bij de bank voor het omzetten van de bankrekening (JA! We hebben onze persoonsnummers!). Daarna moest ze nog bij de jordmor langs voor een bewijs dat ze mocht vliegen komend weekend. Daar aangekomen bleek dat deze niet afgegeven kon worden door de jordmor, maar dat dit door een arts moest. Gelukkig hadden we net onze persoonsnummers gekregen en had Minke dezelfde ochtend de NAV gebeld (organisatie voor arbeid en gezondsheid) om een huisarts-voorkeur door te geven. Ze kon dus direct even langs bij de huisarts voor een afspraak. 's Middags zat ze bij onze Nederlandse huisarts (da's ook wel weer prettig) en heeft ze nu een verklaring dat ze mag vliegen.

Vorige keer schreef ik al dat er 5 kuub hout voor de deur gegooid zou worden. Nou... die omschrijving klopte wel aardig!


Ik hoef niet te vertellen wat de bezigheid van die avond en de volgende dag was...

De volgende dag (zaterdag) had Minke dugnad bij de Kerk in Lillehammer. Er was een dag bij de kerk waar veel mensen zich voor hadden ingeschreven om allemaal klusjes uit te voeren (dugnad is vrijwilligerswerk waarbij er soms, zoals binnenkort bij de barnehage, een verplicht karakter is). Ik had mijn eigen vorm van dugnad met het bovengenoemde hout...

Vandaag (zondag) was er een samlingsfest bij de kerk, een soort van start van het seizoen. Iedereen was gevraagd om wat gebak oid mee te nemen en aangezien er veel nationaliteiten zijn was het dus ook gevarieerd wat er stond. De birmese familie had een soort mie mee en loempia's, wij 'arretjescake', er was verder nog oer-hollandse boterkoek, noorse appelcake, appeltaart, smørrebrød, etc. Al met al een gezellige dag.

Komend weekend zitten we in Nederland en zullen dus niets schrijven, misschien na afloop.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,
Ik heb met veel plezier je log gelezen van begin tot einde.
Xander is een schattige jongen, het zal wel lukken voor hem in zijn nieuwe leefwereld.
Emigreren is een pak werk en massa gevoelens verwerken.
Ik hoop dat jullie gelukkig worden in dit mooie land.

Groetjes
Edith (Chat Norsk.nl)