maandag 29 september 2008

Herfst

De afgelopen week was (voor de afwisseling) eens een rustiger weekje. Tenminste voor ons :)



Vorige week was het graan gemaaid voor het huis (ziet er weer eens anders uit) en zo ontstond er een mooi speelveld voor de kinderen. Dit samen met het mooie weer zorgde er voor dat Xander dan ook (samen met de buurjongens) veel buiten te vinden (springen in de stapels met stro, rollen met de stro-balen en stro-oorlog houden).







Woensdag was het Minke's eerste ziekmeldingsdagje. De hele woensdag heeft ze het rustiger aan gedaan (beginnen met uitslapen) en dat beviel wel goed. Vrijdag is ze bij de huisarts langs geweest voor een ziekmeldingsverklaring (de verloskundige mag dit niet uitschrijven, dat moet de huisarts doen) en die is vandaag (maandag ingeleverd).



Donderdag was een grote dag! Niet voor ons, maar voor Jan & Rachel. Woensdag had Rachel te horen gekregen dat het verstandiger was om het kind te halen en donderdag kon ze al terecht bij het ziekenhuis in Groningen. Gefeliciteerd van ons en kom snel weer op krachten! Natuurlijk zouden we graag Yair willen bewonderen, maar dit blijft nu (helaas) even bij digitaal bewonderen...







Na enkele dagen moest hij alweer terug naar het ziekenhuis om onder de blauwe lamp te gaan (net als zijn grote broer enkele jaren geleden). Klik op de onderstaande linkjes voor verhalen en foto's!




De eerste foto's

Na 2 dagen terug in het ziekenhuis

Bezoek in het ziekenhuis




Donderdag kwam Xander nogal geirriteerd terug van school. Hij had meegeholpen een groot vuur te maken bij de barnehage, maar toen het eenmaal brande vroeg hij de leidster waar de pølser was...

Die was er niet, het was gewoon dode takken verbranden. In de auto was hij nog kwaad.... Wie gaat er nu vuur maken als je geen pølser hebt? (zie ook: de heilige worst voor meer begripsvorming)



Vrijdag moesten wij na het werk snel de auto inpakken omdat we door gingen naar Mesnali Ungdumssenter en Leirskole. Dit centrum (met een restaurant / hytter / camping etc.) is een onderdeel van het Noorse Missiegenootschap (staatskerk) en er zijn vaak jongeren aanwezig voor de konfirmasjon. Hier had de kerk in Lillehammer een gebouw afgehuurd waar we met een 25 personen een gezellig weekend samen hebben doorgebracht en het ook hebben gehad over de toekomst van de kerk (wat doen we / waarom doen we het / wat staat er te gebeuren het komend jaar / etc). Een van de dingen die steeds weer ter sprake komen is de baptist landsmøte (landelijke samenkomst van de baptisten in Lillehammer)volgend jaar. Er wordt een groot aantal mensen verwacht welke allemaal een overnachting moeten hebben (slaapzakken in de scholen / campings afhuren / etc) en er moeten veel 'seminars' worden ingepland (dus veel zalen).



Zaterdagmiddag was er nog een wandeling door het bos en 's avonds hadden we ook een zaklamptocht door het bos (de kinderen vinden dat echt fantastisch). Onderweg hadden we nog een paar bijbelteksten welke van toepassing waren op wat in de middag gesproken was en een kleine overdenking. Daarna was het verder naar de bålle (vuurplaats) in het bos. Hier waren gelukkig wel pølser met lompe (soort aardappelpannekoek) en hadden we geen boze Xander :)


Geen opmerkingen: