zondag 22 augustus 2010

Communicatie....

Vorige week hadden we gebeld naar een houtleverancier voor een stapel berkenhout en hij zou ons donderdagavond terugbellen....


Zondag was Xander naar 'Brakar og Joanna' (NL vertaling), een kindervoorstelling in de open lucht. Hij was hiervoor uitgenodigd en ging heen met een vriendje en de vader daarvan. Helemaal enthousiast kwam hij terug en had ook nog een CD gekregen (en dus hoorden we deze weel heel vaak dezelfde nummers uit de CD speler).

Afgelopen maandag was het dan zover, de scholen begonnen weer en dus kwam er weer wat orde in de chaos :) Xander mocht dus ook weer naar school en voelde zich nogal wat! Hij zit nu in de 2e klas en dus niet meer de kleinste van de school. Omdat de school weer begon was het dus ook weer tijd voor het gewone leven op de SFO (buitenschoolse opvang) die nu dus spontaan geen SFO meer heet maar 'Aktiviteiten School'. Dit betekend dat de kinderen zijn ingedeeld in 4 groepen en elke dag is er een activiteit voor enkele groepen wisselend van 'kunst, kultuur en muziek', 'natuur', 'watergewenning en zwemles' tot 'extra les engels'. Dit is een gedeelte van de dag, daarnaast hebben ze nog het gewone vrij spel. Hij vindt het wel leuk, en dat is toch het belangrijkste.

Minke was enigzins verrast toen ze afgelopen week inlogde bij de bank, ze had 2x salaris gekregen... Een andere collega had overigens geen salaris gekregen, maar die kreeg (na nog een keer bellen) alsnog salaris, dus daar loopt iets niet helemaal lekker op de salarisafdeling en mogen ze gaan uitzoeken hoe het nu precies zit met dat salaris :)


Op het werk was het nogal spannend vrijdag. De onderhandelingen tussen enkele vakbonden en NorskTipping waren vastgelopen en de deadline was vrijdagavond. Dus iedereen kreeg te horen wat er ging gebeuren als de stakingen plaats zouden vinden. Inleveren mobieltjes, notebooks, toegangskaarten, welke afdelingen open zoude blijven, welke trekkingen niet door zouden gaan, etc.
Het had ook wel een lichtpuntje: bij een staking was er iig geen parkeerprobleem :) Aan het einde van de dag stond het ook groot op enkele noorse nieuws websites, geen trekking en iedereen raakt in paniek. Vrijdagavond bleek dat het toch meeviel en er een accoord was. De nieuwssites hadden als kop 'Toch gewone lotto-trekkingen' :)

Minke was vrijdag thuis. Eerst was ze naar Gjøvik gereden voor het werk, maar werd onderweg opgebeld door de barnehage dat Zahra alleen maar aan het huilen was en dat was ongewoon dus kon ze weer terug naar huis. Geen idee wat het was, maar na een paar uur knapte alles goed op en was ze weer normaal. Ondertussen had ze even tijd om de houtleverancier te bellen (hij had niet gebeld). Levering gaat vrijdagavond of in de loop van zaterdagmiddag plaats vinden.

Zaterdag zijn we nog naar de Innlandsmarket geweest op het dorp. Dat is een samenwerking tussen lokale bedrijven/boeren/scholen die een markt hebben welke een informatief karakter heeft, maar ook verkoop van producten. Dus een verzameling tracktoren (van kleine tracktoren tot de erg grote jongens) en kinderen kunnen er in klimmen en vinden het geweldig om in de stoel te zitten en wat aan het stuur te draaien e.d.(ja, dat kan hier gewoon) met daarnaast een paar koeien, varkens, schapen (en een paar kinderen die kalfjes rondlopen over de markt aan een touw alsof het een hond is), verkoop van diverse landproducten (vlees, honing, brood, etc), een houtbedrijf wat een stapel planken heeft gezaagd zodat kinderen zelf hun vogelhuisje in elkaar kunnen zetten, etc. Kortom: leuk voor de kinderen.
Na een paar uurtjes zijn we weer teruggereden op de fiets.

Rond een uurtje of 6 maar eens een sms gestuurd of de leverancier een idee had hoe laat hij zou komen en een poosje later belde hij of ik het op zondag wilde hebben of in de avond (doe maar in de avond) en na 2 uurtjes lag er een flinke stapel hout voor de kelder. Die mensen hebben het momenteel nogal druk geloof ik, iedereen wil hout in de schuur :) Toen hij hier kwam nog even gevraagd of Xander mee mocht rijden op de tracktor en dat was natuurlijk een feest voor hem.





Komende week wordt een beetje een rommel week. Minke begint maandag met een late dienst en daarna ga ik 4 dagen naar Oslo voor cursus.

Geen opmerkingen: