maandag 19 januari 2009

Chaos

Vandaag een beetje een sneeuwchaos. Tenminste, zo noemden ze het op diverse sites en op het nieuws. Maar ja, we moesten vandaag wel naar Oslo!

Ik had voor vandaag een dagje vrij genomen om samen naar Oslo te kunnen om voor Zahra een ID-kaart aan te vragen bij de Nederlandse ambassade. Maar gisteren hadden we op yr.no al gezien dat er een behoorlijke pot sneeuw zou vallen en we moesten vroeg op weg om alles te kunnen regelen.

Dus hadden we gisteren ons voorbereid. De Mondeo maar in het dorp neer gezet aan een doorgaande weg (daarmee wilden we naar Oslo) en bij het huis de Peugeot 106 met kettingen om klaar gezet zodat we niet om half 7 kettingen mochten gaan leggen in de sneeuw en gewoon konden 'overstappen' (vanaf ons huis mogen we eerst klimmen naar de doorgaande weg en we hadden niet de verwachting dat de buurman dan al het pad vrij gemaakt zou hebben). Dit bleek geen overbodige luxe - er viel een 35 cm sneeuw (volgens het meetstation Ringsaker Vea waar we naast wonen). Alhoewel het een langzame rit was (hadden ook een langere tijd gepland) is alles helemaal goed verlopen en is als het goed is over een 1,5 week alles rond voor Zahra en kunnen we naar Nederland voor een bezoekje.


Xander vond het helemaal geweldig in Oslo. Het was voor hem voor het eerst sinds tijden dat hij in een grote stad was en hij was helemaal druk van alle indrukken maar vond het wel geweldig.



klik voor fotoserie van de 'sneeuwchaos' in Østland (yr.no)


Update: nog een leuk fimpje gevonden op yr.no over neerslag in Oslo. Klik hier en speel de video af

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo dat is nog eens een pak sneeuw.
Het heeft voor en nadelen. Maar je wordt er zo te lezen wel creatief van.
Leuk dat jullie Zhara straks in NL kunnen laten bewonderen

Groetjes Nancy