zondag 20 juli 2008

gratulerer med dagen

Soms gaat alles zo snel dat je in 't weekend vergeten bent wat er de week gebeurd is... dit was zo'n weekje.

Afgelopen week gingen Minke's ouders een paar dagen naar Oslo. Nu kan je met de auto gaan, maar waar laat je die staan? Dan is het toch makkelijker om de trein te pakken (vanuit Moelv) en je lekker laten rijden (iets minder dan 2 uur) en in centrum Oslo uit te stappen (in de drukke wereld).


Ondertussen hadden wij dus twee auto's ter beschikking en kon ik met de extra auto wat dingen regelen. Zo moest ik in Moelv een depositumkonto openen (rekening met sleutelgeld voor de woning) en naar Hamar voor de oppholdstillatelse (soort verblijfsvergunning) en nadat ik woensdag heen gereden was mocht ik donderdag nog een keer heen (woensdags zijn ze wel open, maar behandelen ze dat formuliertje niet). Gelukkig hadden we alle papieren op orde en kon het allemaal in 1x afgehandeld worden ware het niet dat ik geen organisatienummer had van m'n werkgever (en dit ook niet in het contract stond) had en hier dus eerst achteraan moet... volgt meer dus :)

Donderdag was het ook de verjaardag van Minke en op 't werk verheugden ze zich al op Nederlandse appeltaart welke goed in de smaak viel. Overigens wel apart: in NL hebben we koffietijd en daarbij is er gebak. Hier was het in de middagpauze na het brood-eten (wel eerst je trommeltje leeg eten!). Eerst een klein stukje om te proeven (en iedereen snijd dus zelf een klein stukje af) en de liefhebber neemt later een 2e of 3e stukje (nadat anderen ook de kans hebben gehad) tot het geheel verwerkt is... Overigens was dit niet de eerste verjaardag in Noorwegen (zie deze pagina) maar toen was er toch iets minder bezoek :)

Aan het einde van de donderdag (na het avondeten) kwam de trein uit Oslo weer terug met verjaardagsbezoek. We zullen de vakantieverhalen niet verpesten dus Oslo-ervaringen maar even zelf aan hun vragen... ;)



Behalve het bezoek via de trein was er nog veel virtueel bezoek: Tijn heeft een luid "Lang zal ze leven" gezongen via Skype en er was veel telefoon. Na een gezellige avond was het dan toch het einde van de verjaardag en lag Xander flink laat in bed (wat je de volgende dag wel verneemt). Nog bedankt voor de kaartjes en de telefoontjes!

Als je hier in huis leeft veranderd er elke dag wel een beetje en eigenlijk is het grootste gedeelte nu wel opgeruimd / in de kasten gezet / opgehangen door steeds een beetje te doen. Minke's moeder heeft de gordijnen allemaal genaaid & opgehangen (daarvoor moesten we nog wel even naar de naaimachine winkel in Gjøvik omdat de naaimachine stuk ging) en het kan nu 's nachts weer donker worden in huis.

Over een paar dagen (nog onbekend wanneer precies) gaan Koos & Emmy weer verder met hun vakantie (waarschijnlijk richting het westen, de fjorden) en daarna weer naar NL en blijven we hier met ons 3-en achter. Dit leverde wel enkele problemen op: we konden geen koffie meer voor ze schenken en Xander kan ze dan niet meer wakker maken met een weersvoorspelling (OMAAA! WAKKER WORDEN - HET REGENT!). Dit probleem is nu opgelost dankzij wat kleinigheidjes: een wekker met ingebouwde barometer en 2 koffiemokken van de YX (YX = een tankstation en met de koffiemok kan je de rest van 2008 gratis koffie halen bij YX stations). Het is nog wel wat plannen voor de komende vakantie voor ze (vooral omdat de Fjorline website er regelmatig uit ligt) dus dat is nog wat onduidelijk...

De rust begint nu weer een beetje terug te komen en er is nu zelfs tijd om wat piano te spelen en Xander gilt weer lekker mee...

Geen opmerkingen: