zondag 15 maart 2009

Even afwezig

Het was een hectisch weekje. Afgelopen dinsdag was er in de kerk de jaarvergadering en vooraf was er 'fellesmiddag'. Normaal gesproken is elke 1e dinsdag van de maand een gezamelijke maaltijd maar omdat de jaarvergadering een weekje later was leek het wel praktisch om dat te verschuiven naar dezelfde avond. Nu waren wij de klos en mochten koken voor de hele møte. Natuurlijk moest er iets typisch Nederlands gemaakt worden, maar boerenkook, rookworst, andijvie... allemaal lastig te krijgen, poffertjes voor 40 man is wel erg veel werk... Het werd uiteindelijk Nasi Goreng. Natuurlijk compleet met kroepoek en sateh saus.
De avond er voor stonden we dus goreng mix te maken (aardig wat kg groente en gehakt er door draaien) en een flinke hoeveelheid sateh saus te maken. Nu hadden we dankzij Freddie & Karin wel kroepoek in huis, maar of dat genoeg was voor 40 man....
Na advies van een uit de Karen groep (nee, ziet er niet uit als op dat plaatje van wikipedia) zijn we naar de Toko in Lillehammer gegaan en na wat zoeken in alle rekken kwamen we daar vietnamese kroepoek tegen en helemaal achterin met garnalen smaak. Dit betekende dus ook een poosje achter de frituurpan staan om alle kroepoek af te bakken (smaakt wel iets anders dan de Nederlandse variant van kroepoek, maar goed weg te werken). Kortom: niet alleen de maandag avond stonden we in de keuken, maar dinsdag's hadden we ook nog wel wat te doen :)
Hierna begon eigenlijk het voorbereiden van het volgende project:



Een kleine vakantie naar Nederland. Over een paar uurtjes (vanmiddag dus) reizen we naar Gardermoen om daarna ons te vermaken op het vliegveld en daarna via Duitsland naar Nederland te reizen. Dus wellicht tot over een paar dagen en ik denk dat we de komende 2 weken niet veel schrijven :)

Ha det godt!

2 opmerkingen:

fam van Dijken zei

Knap dat jullie voor zoveel mensen hebben gekookt.
En hoe vonden ze het?
Je had als echte hollandse pot ook hutspot met gehakt ballen kunnen maken. De wortels en uien en gehakt zijn volop te krijgen. Misschien iets voor een volgende keer?
Hopelijk hebben jullie een fijne tijd gehad in NL.

Groetjes Nancy

Jorien zei

Hey!
Wanneer schrijven jullie weer??